Baguje.COM

Kako da proverite da li su rapidshare linkovi validni?

Iks puta mi se dešavalo da jedva pronađem nešto na rapidshare i taman da postavim da se to brzo skida, kad ono linkovi nisu validni, dobijem obaveštenje tipa "This file has been removed from the server, because the file has not been accessed in a long time." ili "This file is suspected to contain illegal content and has been blocked." Da li se i vama ovo često dešava ?

 

Sada ću vam opisati kako da proverite da li je link aktivan i validan pre nego što krenete da ga preuzimate. Sve što vam je potrebno je Firefox i jedan jedini dodatak za njega po imenu RSE Tools.

Postupak instalacije

1. Uz pomoć vašeg Firefox veb brauzara otiđite na sajt dodatka na adresi https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/7195 i kliknite veliko zeleno dugme "Add to Firefox"

2. Kada vam se pojavi obaveštenje o instalaciji dodatka, kliknite na dugme "Install now" i nakon završetka preuzimanja jednostavno restartujte vaš Firefox.

3. To je sve. Proveru linkova radite tako što ih selektujete i kliknete desni klik na njih, pa odete na opciju "Check selected RS links". Primer pogledajte na slici ispod

4. Nakon klika na prethodnom koraku, učitaće vam se nova stranica gde ćete videti da li su linkovi validni ili ne. Ukoliko jesu, pre svakog linka će se pojaviti zelena "OK" ikonica   a ukoliko nisu, crvena "X" ikonica .

 

Kada ste proverili i saznali da su svi linkovi validni, sada ih možete dodati na spisak za brzo skidanje o kome sam pisao ranije.

 

Takođe, ovaj dodatak ne radi samo proveru linkova, već i pretragu Rapidshare sajta o kojoj ću pisati poseban post nešto kasnije.

Exit mobile version