Baguje.COM

Kako da zaključate vaš računar uz pomoć USB memorije ?

Da li ste nekada imali potrebu da zaključate vaš računar tako da ga niko ne dira dok vi niste u blizini ? Ovo se jednostavno može postići kreiranjem korisničkog imena i lozinke u vašem operativnom sistemu, ali i uz pomoć dodatnih programa koji su namenjeni baš za zaključavanje vašeg računara. Jedan od takvih programa je i ovaj o kome upravo pišem. Razlikuje se od drugih što zaključava vaš računar tako što upiše kod na vašu USB memoriju, i prilikom vađenja iste iz računara, on se zaključa. Sve što treba kasnije da uradite da biste otključali računar je da ponovo vratite USB memoriju.

Predator vam omoguća da zaključate i otključate vaš računar jednostavnim vađenjem ili stavljanjem USB fleš memorije. Možete da koristite bilo koju vrstu USB memorije. Program generiše sigunosni ključ koji će identifikovati vaš USB i uz pomoć njega otključati vaš računar.

Ukoliko bilo ko pokuša da pristupi računaru, on će ga pitati za sigunosnu lozinku, i ukoliko nije tačna uključiće se zvučni alarm. Predator zapisuje sva dešavanja i pokušaje pristupa i prilikom prvog sledećeg uspešnog prijavljivanja vam pokazuje te podatke.

Ukoliko se desi da izgubite USB memoriju, možete otključati računar i uz pomoć lozinke koju odaberete prilikom instalacije programa.

Takođe, još jedna od sigurnosnih stavki je ta da program menja zapis na vašem USB disku u određenom vremenskom periodu, tako da ukoliko neko uspe da iskopira “ključ” sa vašeg diska, postoji verovatnoća da će taj “ključ” već biti zastareo.

Program je u potpunosti besplatan i jednostavan za upotrebu i možete ga preuzeti sa sajta : www.montpellier-informatique.com/predator/

Exit mobile version