Baguje.COM

Skeniranje veb sajtova za viruse

Pisao sam već nekoliko postova o sigurnosti na Internetu, o skeniranju fajlova bez antivirusnog softvera uz pomoć online skenera, i mnogo drugih iz oblasti zaštite, a sada ću vam opisati veb sajt koji nudi skeniranje drugih veb sajtova.

U pitanju je sajt http://www.urlvoid.com/ uz pomoć koga možete da skenirate određenu veb adresu i da dobijete informacije da li je ona zaražena nekim oblikom virusa ili ne.

Ovaj servis koristi oko 20-ak drugih raznih skenera i “propušta” zadati sajt kroz svaki od njih, tako da je tačnost retultata na najvećem mogućem nivou.

Sve što treba da uradite jeste da učitate sajt http://www.urlvoid.com/, unesete adresu sajta koji želite da skenirate i stisnete dugme “Scan Now”. Nekoliko trenutaka zatim ćete dobiti i rezultate na istoj stranici.

Kao što vidite na slici iznad, dobijate nekoliko osnovnih informacija o veb sajtu, i kao poslednje obaveštenje dobijate status veb sajta. Ukoliko je sajt zaražen, dobićete rezultat kao ovaj na slici ispod.

Takođe, na stranici rezultata imate podatke koji skener je pronašao nešto, i mogućnost da odete na taj skener posebno i pogledate njihove rezultate.

Exit mobile version