Baguje.COM

Google kupio Like.com za više od 100 miliona dolara

Još jedna u nizu kupovina ovog Internet giganta. Like.com je zvanično potvrdio da ga je kupio Google. Like.com je alatka za vizuelnu pretragu i kupovinu preko Interneta i omogućava prepoznavanje fotografija kako bi pronašli sličnu stvar po slici na Internetu, a zatim je i kupili.

Još davne 2006. godine, Google je pokušao da kupi Riya kompaniju, tada u počecima, a koju je osnovao Manjul Shah, isti onaj, koji je sada prodao svoju kompaniju guglu. Tehnologija koju je koristila ta kompanija je identična ovoj koju koristi Like.com. Pošto tada nisu uspeli da naprave dogovor, Google je kupio Neven Vision, kompaniju koja je imala dosta patenata za vizuelnu pretragu i prepoznavanje lica, koju je Google kasnije iskoristio u svom Pikasa softveru kao i na veb albumima o kojima sam u nekoliko navrata već pisao. Naravno, unapređena pretraga slika je takođe rezultat kupovine iste te kompanije iz “daleke” 2006. godine.

Za sada se ne zna kako Google planira da “iskoristi” ono što je do danas nudio Like.com. Ostanite uz baguje.com i pratite novosti iz kategorije Google, pa ću da pišem o budućnosti ove kupovine.

Exit mobile version