Baguje.COM

Pidgin MSN Certificate error – omega.contacts.msn.com

Zadnjih nekoliko dana me muči problem sa Pidginom koji sam tek danas upeo da rešim. U pitanju je greška koja se javlja ukoliko koristite Pidgin da se konektuje na vaš MSN nalog. Prilikom prijavljivanja (ne svaki put) pojavljuje se greška vezana za SSL sertifikat “MSN Certificate error – omega.contacts.msn.com“.

Kao što rekoh, tek jutros sam se potrudio da to rešim i uspeo. Rešenje je krajnje jednostavno.

Rešenje 1

Preuzmite jedan od fajlova sa sledeće adrese (sigurni su jer su sa pidginovih servera).
Preuzmite ovaj ili ovaj fajl i postavite ga u sledeće direktorijum, u zavisnosti od vašeg operatiavnog sistema

Windows

Linux

Rešenje 2

  1. U pidginu, odaberite Tools – Cefrificates i obrišite onaj koji je za omega.contacts.msn.com
  2. Posetite adresu https://omega.contacts.msn.com i preuzmite nov serfitikat (e.g. ukoliko korisite Firefox, kliknite na SSL ikonicu u pored URL adrese i kliknite na export (sačuvajte fajl), a slučaj je isti i sa Google Chrome veb brauzerom, sa tim što morate kliknuti na ikonicu pre URL adrese sajta, zatim na Certificate information, pa na details i tek onda na export)
  3. Opet se vratite u Pidgin, tools – Certificates, ovoga puta kliknite na dugme “Add”, i zatim pronađite sačuvani fajl koji smo dobili nakon završetka drugog koraka.

UPDATE:
Problem je ispravljen u poslednjoj verziji Pidgina (2.7.6) pa predlažem da je preuzmete i instalirate kako ne bi trošili vreme na ispravke koje sam napisao gore.

Exit mobile version