Baguje.COM

Sony predstavio Xperia Z Ultra fonblet

Sony je upravio predstavio nov fonblet ((eng. phablet) hibrid, veće od telefona a manje od tableta) Xperia Z Ultra i u toku predstavljanja je objavljeno mnoštvo reči koje počinju sa “naj”. Da li je sa pravom ili ne, prosudite sami:

Dakle, trenutno najtanji FullHD pametni telefon, najveći FullHD ekran na pametnom telefonu, najoštrija slika na velikom ekranu mobilnog telefona i najbrži procesor na mobilnom telefonu na svetu.

Za vas koje zanimaju detaljne statistike, to bi otprilike izgledalo ovako. Telefon pokreže najnoviji Qualcomm Snapdragon 800 procesor sa 4 jezgra koji je klokovan na 2.2 GHz. Telefon dolazi uz TRILUMINOS 6,4 inčni ekran. Kamera je 8 MP sa Exmor RS tehnologijom a ceo telefon pokreće Android 4.2.2, trenutno poslednja verzija ovog operativnog sistema. Uz ugrađenih 16 GB memorije možete da koristite 11GB (sistem koristi ostalih 5), a tu je naravno i slot za MicroSD karticu.

Što se tiče samog ekrana, koristi se tehnologija koju je Sony razvio za svoje Bravia televizore pa je, kako sami tvrde, slika najčistija, najbolje su prikazane boje itd, a celim telefonom možete upravljati i običnom olovkom, hemijskom ili naravno koristiti stajlus.

Telefon je takođe i vodootporan pa možete praviti video snimke i pod vodom. Dostupan je u 3 boje, crnoj beloj i ljubičastoj a u prodaji će se naći u od jula 2013. godine.

Pogledajte i video klipove sa predstavljanja:

Exit mobile version